Zapečený celer s uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
100 g máslo
1 ks celer
1 ks kapie
200 g uzené maso
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný velký celer uvaříme ve slané a citronovou šťávou okyselené vodě doměkka a nakrájíme na plátky.

  2. Uzené maso nebo šunku jemně nakrájíme, spojíme rozklepnutými vejci a strouhankou. Takto připravenou směsí potíráme plátky celeru.

  3. Připravené plátky srovnáme do vymazané zapékací mísy. Opepříme, ozdobíme kapií, pokapeme máslem a v troubě zapečeme.

  4. Zapečený celer s uzeným podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!