Zapečený květák s kari omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks květák 20 dkg uzenina 30 dkg plátkový sýr omáčka 2 ks vejce 1 kelímek jogurt 20 dkg sýr kari koření
Postup Zapečený květák s kari omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Větší květák celý uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme jej vychladnout.
Po vychladnutí ho přendáme na zapékací mísu a opatrně rozkrájíme na pruhy 2 - 3 cm široké. Do každého řezu vložíme plátek tvrdého sýra, plátek šunky nebo jiné uzeniny a zase sýr. Takto nachystaný květák zalejeme omáčkou umíchanou z velkého jogurtu, vajec, strouhaného sýra, soli a kari. Květák s kari omáčkou zapečeme dozlatova.
Zapečený květák s kari omáčkou podáváme teplý s brambory nebo za studena.