Zapečený rýžový pudink recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 l mléko
100 g rozinky
250 g rýže
1 balíček cukr vanilkový
75 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr vanilkový a kus skořice. Mléko přivedeme k varu a pak do něj přidáme rýži. Vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Z hotové rýže vyndáme skořici a necháme vychladnout. V misce utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem, přidáme žloutky a důkladně ušleháme. Potom přidáme vychladlou rýži. Bílky našleháme do tuhého sněhu a vmícháme ho do rýže. Formičky na pudink vymažeme máslem a touto směsí je naplníme. Pečeme v troubě asi na 180 st. Asi 20 minut. Hotový pudink vyklopíme z formiček a ozdobíme čerstvým ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!