Zapékaná cibulová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
300 g cibule
750 ml masový vývar
4 lžíce strouhaný sýr
3 lžíce suché bílé víno
4 plátky bílý toastový chléb
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a vaříme 20 minut na mírném plameni v masovém vývaru.

  2. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do polévky. Přilijeme bílé víno, opepříme, osolíme a vaříme dalších 10 minut. Troubu předehřejeme na 175°C.

  3. Do zapékacích misek vložíme plátky chleba, přelijeme polévkou a vyčkáme, až chléb po okrajích změkne. Potom ho zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, dokud se neroztaví.

  4. Zapékanou cibulovou polévku ihned podáváme. Polévka je na 4 misky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!