Zapékaná cibulová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 300 g cibule 750 ml masový vývar 4 lžíce strouhaný sýr 3 lžíce suché bílé víno 4 plátky bílý toastový chléb podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zapékaná cibulová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a vaříme 20 minut na mírném plameni v masovém vývaru.
Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do polévky. Přilijeme bílé víno, opepříme, osolíme a vaříme dalších 10 minut. Troubu předehřejeme na 175°C.
Do zapékacích misek vložíme plátky chleba, přelijeme polévkou a vyčkáme, až chléb po okrajích změkne. Potom ho zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, dokud se neroztaví.
Zapékanou cibulovou polévku ihned podáváme. Polévka je na 4 misky.