Zapékaná frittata recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
6 ks vejce
150 g paprika
1 hrst petrželka
2 ks cibule
50 g špagety
100 g parmazán
60 ml smetana ke šlehání
1 hrst čerstvý špenát
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špagety nalámeme na třetiny a uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petržel nasekáme na jemno, špenát nasekáme na kousky, papriku nakrájíme na proužky a parmazán nastrouháme.

  2. V misce smícháme vejce, smetanu, nasekaný špenát, petržel a dvě třetiny nastrouhaného parmazánu, osolíme a opepříme. Špagety vložíme do vaječné směsi a promícháme.

  3. Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli, přidáme česnek a nakrájenou papriku. Krátce osmažíme a potom do pánve přendáme špagety a vše promícháme.

  4. Hmotu uhladíme do tvaru omelety a pečeme na mírném plameni cca 3 minuty. Zasypeme zbývajícím parmazánem a dáme zapéct do trouby do ztuhnutí omelety. Necháme chvíli odstát, vyklopíme a nakrájíme.

  5. Zapékanou frittatu podáváme jako výborný bezmasý předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!