Zapékaná pohanka s kyselým zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 kg kyselé zelí
1 balíček mražená zeleninová směs
0 kg pohanka lámanka
podle chuti
4 ks klobása
koření

Postup přípravy receptu

  1. Klobásy uvaříme v horké vodě nebo opečeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme zeleninu sůl a koření. Lehce podusíme.

  2. Do skleněného pekáčku na dno vsypeme polovinu množství pohanky, na ní poklademe kolečka klobásky, zeleninu a zelí. Zopakujeme vrstvu pohanky a opět zelí. (Každou vrstvu pohanky můžeme lehce osolit.)

  3. Před zapékáním zalijeme pekáč asi sklenicí vody.

  4. Pohanku s kyselím zelím zapékáme asi 45 minut na střední teplotu trouby (asi 180°C).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!