Zapékaná pohanka s kyselým zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 kg kyselé zelí 1 balíček mražená zeleninová směs 0 kg pohanka lámanka podle chuti 4 ks klobása koření
Postup Zapékaná pohanka s kyselým zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Klobásy uvaříme v horké vodě nebo opečeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme zeleninu sůl a koření. Lehce podusíme.
Do skleněného pekáčku na dno vsypeme polovinu množství pohanky, na ní poklademe kolečka klobásky, zeleninu a zelí. Zopakujeme vrstvu pohanky a opět zelí. (Každou vrstvu pohanky můžeme lehce osolit.)
Před zapékáním zalijeme pekáč asi sklenicí vody.
Pohanku s kyselím zelím zapékáme asi 45 minut na střední teplotu trouby (asi 180°C).