Zapékané bílé klobásy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
20 g máslo
0.2 l mléko
2 lžíce hrubá mouka
50 g strouhaný sýr
300 g bílá klobása
čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Klobásu zatočíme do spirály na rozpuštěné máslo do zapékací misky, na několika místech klobásu propíchneme.

  2. Takto připravenou klobásu zalijeme těstíčkem z mléka, žloutků, soli, strouhaného sýra, mouky a z bílků ušlehaného sněhu. Bílou klobásu poklademe několika plátky másla a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě.

  3. Zapékané bílé klobásy podáváme jako hlavní chod a přidáváme přílohu podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!