Zapékané brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
60 g máslo
800 g brambory
2 ks cibule
100 g uzenina
200 g eidam
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a rozdělíme na olejem potřené pláty alobalu.

  2. Na ně dáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou jsme předem nechali zesklovatět a uzeninu, na kolečka nakrájenou cibuli, na kostky nakrájený sýr. Brambory dochutíme solí, pepřem a poklademe je vločkami másla. Alobal zabalíme a pevně uzavřeme. Brambory zapékáme asi 40 minut na mřížce grilu nebo v rozehřáté troubě.

  3. Hotové zapékané brambory ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!