Zapékané brambory s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
600 g brambory
3-4 ks rajče
1 svazeček bazalka
1 lžíce sekaná petrželka
150 g tvrdý sýr
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na tenká kolečka. Sýr nastrouháme. Česnek a bazalku nasekáme.

  2. Zapékací mísu vymažeme olejem, do ní dáme brambory, které prokládáme rajčaty. Podle chuti osolíme, opepříme, posypeme česnekem, bazalkou a sýrem. Poslední vrstvu budou tvořit brambory, které pokapeme olejem, posypeme sýrem a petrželkou. Brambory s bazalkou zapékáme asi 40 minut při 175 °C.

  3. Zapékané brambory s bazalkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!