Zapékané brambory s kuřecím masem a květákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
1 kg brambory
1 ks cibule
1 ks květák
200 g eidam
500 g kuřecí prsa
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Květák rozdělíme na růžičky, kuřecí prsa si pokrájíme na kostičky nebo na tenké nudličky. Oloupanou cibuli pokrájíme na půlkolečka.

  2. Kuřecí prsa osmažíme s cibulkou dozlatova. Brambory naskládáme do pekáčku, na to poklademe květák, na květák poklademe osmažená kuřecí prsa, která zasypeme strouhaným sýrem. Poklademe zbytkem brambor a celé to polijeme rozkvedlaným vejcem s mlékem. Podle chuti můžeme jednotlivé vrstvy osolit.

  3. Brambory s kuřecím masem a květákem pečeme, dokud nejsou brambory měkké.

  4. Zapékané brambory s kuřecím masem a květákem výborně poslouží jako rychlý hlavní chod z jednoho pekáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!