Zapékané brambory se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg brambory
0.3 kg brokolice
1 kelímek smetana ke šlehání
0.5 lžičky mletý černý pepř
4 plátky vepřová kotleta bez kosti
podle chuti
sůl
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky a v míse opepříme, osolíme a promícháme. Do brambor ještě můžeme přimíchat očištěnou brokolici rozdělenou na drobné růžičky.

  2. Připravíme si maso. Vepřové kotlety bez kosti naklepeme, osolíme, opepříme a mírně okořeníme pálivou paprikou.

  3. Pak si připravíme skleněný pekáček. Na dno pekáčku dáme vrstvu brambor, na ně plátky masa a pak zbytek brambor. Zalijeme kelímkem neušlehané smetany a pekáček přiklopíme pokličkou.

  4. Brambory se šlehačkou zapékáme 45 minut ve vyhřáté troubě.

  5. Zapékané brambory se šlehačkou podáváme jako hlavní chod. Žádná další příloha není nutná, možná jen pár kousků sterilované či čerstvé zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!