Zapékané kuřecí v zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks cibule 100 g anglická slanina 750 g kuřecí řízek podle chuti sůl grilovací koření mletý kmín mletý černý pepř podle potřeby 100 ml smetana ke šlehání 150 ml kuřecí bujon
Postup Zapékané kuřecí v zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsní nebo stehnní řízky očistíme a nakrájíme z nich kuřecí medailonky, nebo je pouze překrájíme na menší kousky. Ty okořeníme grilovacím kořením, solí, pepřem a lehce kmínem. Maso necháme uležet.
Slaninu si nakrájíme nudličky nebo kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Na suchou pánev vsypeme slaninu a cibuli, zapneme sporák a necháme vše škvařit a restovat. Občas promícháme. Podle potřeby přidáme lžíci oleje nebo másla a dáváme pozor, aby se cibule nepřipálila.
Když začne cibule růžovět, přidáme kuřecí medailonky, zprudka je orestujeme. Jen aby se maso zatáhlo a ihned vše odstavíme z ohně. Směs z pánve i s vypečeným tukem vmícháme do kysaného zelí a promícháme
Zapékací misku vymažeme vrstvou másla. Rozložíme do ní zamíchané kuřecí v zelí, podlijeme trochou vývaru a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi při 190 °C asi 20 minut. Pak vše přelijeme smetanou a dopékáme asi 10 minut.
Zapékané kuřecí v zelí podáváme s brambory nebo bramborovým knedlíkem.