Zapékané maso s těstovinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
240 g máslo
1 l mléko
2 ks cibule
3 ks rajče
400 g sýr
120 g hladká mouka
600 g mleté maso
400 g makarony
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.

  2. Mleté maso a nakrájenou cibuli dáme do kastrolu, zalijeme vodou a dusíme, až se voda vsákne. Potom směs zalijeme olejem a opečeme dorůžova. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kousky, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Nakonec přidáme polovinu sýra, který předem nastrouháme.

  3. Mezitím si uvaříme těstoviny. Vymažeme formu máslem a poklademe na dno část vařených těstovin. Střídavě klademe vrstvu masové směsi a těstovin. Nakonec vše přelijeme omáčkou.

  4. Omáčku připravíme takto. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a stále mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Vsypeme zbylý nastrouhaný sýr, osolíme a promícháme. Potom omáčku odstavíme a vmícháme do ní ušlehaná vejce.Omáčku tedy nalijeme do těstovin a dáme péci do trouby na 40 minut.

  5. Zapékané maso s těstovinami podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!