Zapékané maso s těstovinami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 240 g máslo 1 l mléko 2 ks cibule 3 ks rajče 400 g sýr 120 g hladká mouka 600 g mleté maso 400 g makarony podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Zapékané maso s těstovinami recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.
Mleté maso a nakrájenou cibuli dáme do kastrolu, zalijeme vodou a dusíme, až se voda vsákne. Potom směs zalijeme olejem a opečeme dorůžova. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kousky, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Nakonec přidáme polovinu sýra, který předem nastrouháme.
Mezitím si uvaříme těstoviny. Vymažeme formu máslem a poklademe na dno část vařených těstovin. Střídavě klademe vrstvu masové směsi a těstovin. Nakonec vše přelijeme omáčkou.
Omáčku připravíme takto. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a stále mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Vsypeme zbylý nastrouhaný sýr, osolíme a promícháme. Potom omáčku odstavíme a vmícháme do ní ušlehaná vejce.Omáčku tedy nalijeme do těstovin a dáme péci do trouby na 40 minut.
Zapékané maso s těstovinami podáváme se zeleninovým salátem.