Zapékané masové překvapení recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 0.3 kg brambory 30 dkg pórek 1 ks větší cibule 480 g mleté maso 1 balíček čerstvé žampiony 30 dkg mražená zeleninová směs podle potřeby olej smetana máslo na smažení hladká mouka strouhaný sýr máslo na vymazání podle chuti sůl bazalka mletý kmín mletý černý pepř provensálské bylinky houbové koření
Postup Zapékané masové překvapení recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme.
Na másle osmahneme cibulku, přidáme nakrájené žampiony, které po chvíli podlijeme vodou, okmínujeme a dusíme na pánvi pod pokličkou.
Mezitím v hrnci připravujeme mleté maso (na kapce oleje) a přidáme koření - houbové, provensálské, sůl, pepř dvou barev. Až bude maso napůl hotové, přidáme pórek a zeleninu, zamícháme a stáhneme oheň. Syrové brambory nakrájíme na kostičky.
V míse smícháme brambory, masovou směs a žampiony. Dáme do zapékací mísy vymazané máslem. Vše posypeme sýrem. Po půl hodině pečení zalijeme masové překvapení smetanou. Dále pečeme na horký vzduch při teplotě 200 - 250 °C.
Zapékané masové překvapení podáváme jako hlavní chod. Můžeme přidat čerstvou nebo sterilovanou zeleninu jako přílohu.