Zapékané medailonky s omáčkou Mornay recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
40 g máslo
125 ml smetana
250 g žampiony
2 lžičky rajský protlak
500 g vepřová panenka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
80 g máslo
3 ks žloutek
250 ml mléko
0 ks citron
100 g ementál
2 lžíce polohrubá mouka
1 lžička worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Poté maso vyrovnáme do zapékací mísy či pekáče.

  2. Na oleji, na kterém jsme maso opékali, podusíme na větší kousky nakrájené žampiony, pak přidáme smetanu a rajský protlak. Po chvilce zalijeme medailonky touto šťávou.

  3. Připravíme si omáčku. Ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, lžičku worcesteru, strouhaný ementál, mouku, sůl a pepř tak dlouho, až omáčka zhoustne. Poté přidáme šťávu z půlky citronu.

  4. Na každý medailonek kupíme vrstvičku omáčky Mornay, zapékací mísu/pekáč dáme do předehřáté trouby a dorůžova zapečeme.

  5. Zapékané medailonky s omáčkou Mornay podáváme s novými brambory nebo zámeckými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!