Zapékaný řapíkatý celer recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
1 ks citron
150 g parmazán
400 g řapíkatý celer
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na větší kousky, které vkládáme do osolené vroucí vody a uvaříme téměř doměkka.

  2. Pekáček si vymažeme máslem, vsypeme scezené a okapané řapíky celeru, bohatě posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem a poklademe kousky másla. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.

  3. Zapékaný řapíkatý celer před podáváním posypeme nasekanou pažitkou a pokapeme citronem. Jako příloha se hodí vařené brambory či bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!