Zavařená cherry rajčata recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g cherry rajčata
nálev
40 g cukr
1 lžička sůl
200 ml voda
1 hrst bazalka
1 lžička pepř
200 ml vinný ocet
podle chuti
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Ocet, sůl, pepř a rozemletou sušenou bazalku povaříme ve vodě 10 minut. Cherry rajčata umyjeme, spaříme ve vroucí vodě a ihned je zchladíme ve studené vodě.

  2. Cherry rajčata s čerstvými lístky bazalky uložíme do čistých sklenic a zalijeme nálevem.

  3. Uzavřené sklenice s rajčaty povaříme 30 minut při 90 °C a poté je otočíme.

  4. Zavařená cherry rajčata se hodí hlavně v zimě, když nemáme čerstvé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!