Zavařená zelená rajčata recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks cibule 3 ks červená paprika 0.5 ks hlávkové zelí 1 kg zelená rajčata nálev 50 g sůl 300 ml ocet 2 l voda 2 ks hřebíček 150 g cukr krupice 5 kuliček nové koření 5 kuliček celý pepř 15 ks cukerin podle chuti hořčičné semínko
Postup Zavařená zelená rajčata recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu dobře očistíme. Hlávkové zelí, cibuli, papriku i zelená rajčata nakrájíme na menší kousky nebo proužky. Zeleninu promícháme ve velké míse a dáváme do sklenic. Musíme hodně stlačovat.
Pak si připravíme nálev z vody, octu, soli, cukru, nového koření, hřebíčku, hořčičného semínka, pepře a cukerínu. Přivedeme k varu a vaříme asi 1 minutu. Nálev scedíme.
Připravený nálev naléváme na zeleninu tak, aby byla kompletně ponořená. Zelená rajčata sterilujeme 20 minut na 90 °C. Pokud chceme mít zeleninu měkčí, můžeme ji před naplněním do sklenic povařit zhruba 5 minut v teplém nálevu.
Množství je uvedeno na 7 sklenic "sedmiček" zavařených zelených rajčat a ještě 4 - 6 malých skleniček (např. od majonézy).