Zavařená zelená rajčata recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
3 ks červená paprika
0.5 ks hlávkové zelí
1 kg zelená rajčata
nálev
50 g sůl
300 ml ocet
2 l voda
2 ks hřebíček
150 g cukr krupice
5 kuliček nové koření
5 kuliček celý pepř
15 ks cukerin
podle chuti
hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu dobře očistíme. Hlávkové zelí, cibuli, papriku i zelená rajčata nakrájíme na menší kousky nebo proužky. Zeleninu promícháme ve velké míse a dáváme do sklenic. Musíme hodně stlačovat.

  2. Pak si připravíme nálev z vody, octu, soli, cukru, nového koření, hřebíčku, hořčičného semínka, pepře a cukerínu. Přivedeme k varu a vaříme asi 1 minutu. Nálev scedíme.

  3. Připravený nálev naléváme na zeleninu tak, aby byla kompletně ponořená. Zelená rajčata sterilujeme 20 minut na 90 °C. Pokud chceme mít zeleninu měkčí, můžeme ji před naplněním do sklenic povařit zhruba 5 minut v teplém nálevu.

  4. Množství je uvedeno na 7 sklenic "sedmiček" zavařených zelených rajčat a ještě 4 - 6 malých skleniček (např. od majonézy).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!