Závitky plněné lučinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
200 g lučina
1 lžíce hladká mouka
4 plátky anglická slanina
4 plátky vepřová kýta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kýty naklepeme a opepříme. Na každý položíme plátek slaniny a potřeme čtvrtinou lučiny. Kýtu svineme do závitku a zpevníme párátky nebo jehlami.

  2. Připravené závitky poprášíme moukou a na oleji prudce osmahneme ze všech stran. Mírně je podlijeme a pod poklicí dusíme do změknutí masa. Během dušení maso podle potřeby ještě podlijeme. Měkké závitky vyjmeme a necháme vydušenou šťávu vysmahnout téměř na tuk a zahustíme. Podle potřeby omáčku osolíme.

  3. Závitky plněné lučinou podáváme s brambory nebo kaší a přeléváme omáčkou z výpeku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!