Závitky plněné žervé se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule 100 ml smetana 1 ks jablko sádlo 100 ml bílé víno mletý bílý pepř 20 g anglická slanina citronová šťáva 300 g bílé zelí 100 ml rajčatová šťáva 400 g vepřová kýta instantní jíška 1 kostka bylinkové žervé
Postup Závitky plněné žervé se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme žervé. Zavineme a pevně sepneme. Cibuli najemno posekáme.
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme závitky a ze všech stran je orestujeme. Přidáme cibuli a krátce osmahneme. Poté podlijeme vínem a rajčatovou šťávou. Závitky plněné žervé dusíme zhruba 15 minut.
Bílé zelí nakrájíme na proužky, jablka na špalíčky a zakapeme citronovou šťávou. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi opečeme dokřupava. Přidáme jablko, chvíli podusíme a vyjmeme. Ve výpeku rozpustíme sádlo, vsypeme zelí a asi 10 minut za stálého míchání dusíme. Potom přidáme slaninu s jablkem a ochutíme solí a pepřem.
Do šťávy z masa vlijeme smetanu, zahustíme jíškou, osolíme a opepříme.
Závitky plněné žervé podáváme s dušeným jablečným zelím. Vhodnou přílohou jsou knedlíky i brambory.