Závitky s marinovaným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
0.5 svazku petrželka
2 ks rajčata
800 g brambory
50 g smetana
- - pepř mletý
- - jalovec
400 g zelí kysané
- - list bobkový
- - chilli
1 lžíce jíška tmavá
8 ks řízek vepřový

Postup přípravy receptu

  1. Petržel, bobkový list a jalovec nasekáme nahrubo, smícháme s kysaným zelím a chilli, necháme rozležet přes noc. Brambory omyjeme a uvaříme doměkka, poté oloupeme a těsně před podáváním je osmahneme ze všech stran, dosolíme. Řízky trochu rozklepeme, na každý položíme lžíci zelí, zabalíme a upevníme. Dužinu rajčat nakrájíme na nudličky. Závitky opečeme v oleji ze všech stran, dochutíme, přidáme zbylé zelí a rajčata a smažíme spolu s masem. Zalijeme půl litrem vody a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Maso vyjmeme, rozmícháme v základu jíšku, zjemníme šlehačkou a povaříme. Dochutíme solí, pepřem a sypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!