Závitky s marinovaným zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl 0.5 svazku petrželka 2 ks rajčata 800 g brambory 50 g smetana - - pepř mletý - - jalovec 400 g zelí kysané - - list bobkový - - chilli 1 lžíce jíška tmavá 8 ks řízek vepřový
Postup Závitky s marinovaným zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Petržel, bobkový list a jalovec nasekáme nahrubo, smícháme s kysaným zelím a chilli, necháme rozležet přes noc. Brambory omyjeme a uvaříme doměkka, poté oloupeme a těsně před podáváním je osmahneme ze všech stran, dosolíme. Řízky trochu rozklepeme, na každý položíme lžíci zelí, zabalíme a upevníme. Dužinu rajčat nakrájíme na nudličky. Závitky opečeme v oleji ze všech stran, dochutíme, přidáme zbylé zelí a rajčata a smažíme spolu s masem. Zalijeme půl litrem vody a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Maso vyjmeme, rozmícháme v základu jíšku, zjemníme šlehačkou a povaříme. Dochutíme solí, pepřem a sypeme petrželkou.