Závitky z bůčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
olej
1 ks cibule
1 ks klobása
0 kg vepřový bůček
1 sklenice kysané zelí
podle chuti
kečup
vegeta
sůl, pepř
mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Libovější vyšší bůček nakrájíme na širší plátky, které naklepeme.

  2. Plátky bůčku osolíme a opepříme z obou stran, rozmačkáme česnek (na každý plátek 1 stroužek) a maso potřeme už jen z vrchní strany, potřeme kečupem a jemně posypeme vegetou.

  3. Kysané zelí vymačkáme,lehce nakrájíme a poklademe na plátky masa, klobásku nakrájíme na proužky a dáme na zelí. Maso smotáme do závitků a svážeme provázkem nebo spíchneme párátkem.

  4. Rozehřejeme olej na pekáčku, závitky opečeme ze všech stran, poté dáme stranou na talířek, do výpeku nasypeme na kostičky nakrájenou cibulku a zaprášíme červenou sladkou paprikou,trošku opečeme a vrátíme závitky zpět, chvilku ještě smažíme.

  5. Troubu předehřejeme na 200°C, pekáček přiklopíme nebo zaděláme alobalem a dáme závitky do trouby, pečeme 30 min., poté odkryjeme, podlijeme a dopékáme asi dalších 30 minut, dokud závitky nejsou měkké.

  6. Závitky z bůčku podáváme například s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!