Závitky z bůčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks česnek olej 1 ks cibule 1 ks klobása 0 kg vepřový bůček 1 sklenice kysané zelí podle chuti kečup vegeta sůl, pepř mletá červená paprika
Postup Závitky z bůčku recept
Postup přípravy receptu
-
Libovější vyšší bůček nakrájíme na širší plátky, které naklepeme.
Plátky bůčku osolíme a opepříme z obou stran, rozmačkáme česnek (na každý plátek 1 stroužek) a maso potřeme už jen z vrchní strany, potřeme kečupem a jemně posypeme vegetou.
Kysané zelí vymačkáme,lehce nakrájíme a poklademe na plátky masa, klobásku nakrájíme na proužky a dáme na zelí. Maso smotáme do závitků a svážeme provázkem nebo spíchneme párátkem.
Rozehřejeme olej na pekáčku, závitky opečeme ze všech stran, poté dáme stranou na talířek, do výpeku nasypeme na kostičky nakrájenou cibulku a zaprášíme červenou sladkou paprikou,trošku opečeme a vrátíme závitky zpět, chvilku ještě smažíme.
Troubu předehřejeme na 200°C, pekáček přiklopíme nebo zaděláme alobalem a dáme závitky do trouby, pečeme 30 min., poté odkryjeme, podlijeme a dopékáme asi dalších 30 minut, dokud závitky nejsou měkké.
Závitky z bůčku podáváme například s bramborovou kaší.