Zázvorová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce máslo
1 šálek rýže
1 ks menší cibule
1 kostka zeleninový vývar
1-2 lžíce strouhaný čerstvý zázvor
1 šálek strouhaná míchaná kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

  2. Máslo rozpustíme, osmahneme na něm cibuli spolu se strouhanou kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel, aj.). Buďto si strouhanou směs zakoupíme jako hotový produkt nebo použijeme zeleninu vlastní a čerstvou. V tom případě každou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo.

  3. Doplníme o rýži, zalijeme vodou a vaříme s kostkou zeleninového vývaru doměkka.

  4. Před dovařením vmícháme do polévky utřený česnek a čerstvě nastrouhaný zázvor.

  5. Zázvorovou polévku můžeme podávat s osmaženými kousky chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!