Zázvorová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce máslo 1 šálek rýže 1 ks menší cibule 1 kostka zeleninový vývar 1-2 lžíce strouhaný čerstvý zázvor 1 šálek strouhaná míchaná kořenová zelenina
Postup Zázvorová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
Máslo rozpustíme, osmahneme na něm cibuli spolu se strouhanou kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel, aj.). Buďto si strouhanou směs zakoupíme jako hotový produkt nebo použijeme zeleninu vlastní a čerstvou. V tom případě každou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo.
Doplníme o rýži, zalijeme vodou a vaříme s kostkou zeleninového vývaru doměkka.
Před dovařením vmícháme do polévky utřený česnek a čerstvě nastrouhaný zázvor.
Zázvorovou polévku můžeme podávat s osmaženými kousky chleba.