Zbojnická roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g slanina česnek sůl 1 lžíce tuk 1 ks cibule 1 lžíce mouka voda 600 g zadní hovězí
Postup Zbojnická roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Maso musíme nejprve upravit na plát, který naklepeme a prosolíme. Potřeme ho také prolisovaným česnekem, poklademe plátky slaniny, stočíme do rolády a omotáme nití.
Připravíme cibuli, kterou pokrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, maso po všech stranách prudce opečeme, aby uvnitř zůstala šťáva, pak podlijeme troškou vývaru nebo vodou a pod pokličkou dusíme - v troubě.
Když je maso poloměkké, tak pokličku zvedneme a maso dopečeme, aby získalo pěknou barvu. roládu vyjmeme z trouby, šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme, povaříme. Roládu nakrájíme na šikmé porce a přeléváme šťávou. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s kaší.