Zbojnická roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g slanina
česnek
sůl
1 lžíce tuk
1 ks cibule
1 lžíce mouka
voda
600 g zadní hovězí

Postup přípravy receptu

  1. Maso musíme nejprve upravit na plát, který naklepeme a prosolíme. Potřeme ho také prolisovaným česnekem, poklademe plátky slaniny, stočíme do rolády a omotáme nití.

  2. Připravíme cibuli, kterou pokrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, maso po všech stranách prudce opečeme, aby uvnitř zůstala šťáva, pak podlijeme troškou vývaru nebo vodou a pod pokličkou dusíme - v troubě.

  3. Když je maso poloměkké, tak pokličku zvedneme a maso dopečeme, aby získalo pěknou barvu. roládu vyjmeme z trouby, šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme, povaříme. Roládu nakrájíme na šikmé porce a přeléváme šťávou. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!