Zdobené velikonoční perníčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 lžíce olej 1 ks vejce 1 lžíce kakao 50 ml mléko 100 g med 0 lžiček mletá skořice 100 g hladká mouka 0 lžic mletý zázvor 0 balíčků kypřící prášek do perníku 150 g špaldová mouka poleva 1 ks bílek 120 g cukr moučka 1 lžíce citronová štáva
Postup Zdobené velikonoční perníčky recept
Postup přípravy receptu
-
Špaldovou a hladkou mouku, kakao a koření s práškem do perníku společně prosejeme. Mléko s medem zahřejeme a do teplého medového mléka přimícháme olej a vejce. Tekutou směs přidáme k moukám a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie. Těsto necháme odpočinout do druhého dne.
Na druhý den na pomoučněném vále těsto vyválíme a vytvarujeme velikonoční tvary. Velikonoční tvary uložíme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 170 °C. Velikonoční perníčky pečeme dozlatova.
Polevu si můžeme připravit z citronové šťávy, bílků a cukru. Můžeme použít i potravinářské barvivo.
Velikonoční perníčky nám krásně ozdobí stůl nejen na velikonoční oslavu.