Zdobené velikonoční perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce olej
1 ks vejce
1 lžíce kakao
50 ml mléko
100 g med
0 lžiček mletá skořice
100 g hladká mouka
0 lžic mletý zázvor
0 balíčků kypřící prášek do perníku
150 g špaldová mouka
poleva
1 ks bílek
120 g cukr moučka
1 lžíce citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Špaldovou a hladkou mouku, kakao a koření s práškem do perníku společně prosejeme. Mléko s medem zahřejeme a do teplého medového mléka přimícháme olej a vejce. Tekutou směs přidáme k moukám a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie. Těsto necháme odpočinout do druhého dne.

  2. Na druhý den na pomoučněném vále těsto vyválíme a vytvarujeme velikonoční tvary. Velikonoční tvary uložíme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 170 °C. Velikonoční perníčky pečeme dozlatova.

  3. Polevu si můžeme připravit z citronové šťávy, bílků a cukru. Můžeme použít i potravinářské barvivo.

  4. Velikonoční perníčky nám krásně ozdobí stůl nejen na velikonoční oslavu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!