Zdobený hlávkový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 g majonéza
1 svazeček ředkvičky
1 ks kapie
80 g eidam
200 g šunkový salám
4 ks menší hlávkový salát
4 ks menší rajče
podle chuti
sůl
petrželka
hořčice
kečup
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve opereme celou hlávku salátu a necháme okapat. Po obvodu talíře dáme šunkový salám, do jeho středu hlávkový salát. Ten pokapeme majonézovou zálivkou. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

  2. Zálivku připravíme smícháním kečupu, majonézy, trochy hořčice, soli a pepře. Kečupu a hořčice dáme jen na obarvení majonézy.

  3. Salát posypeme nastrouhaným vajíčkem a sýrem. Potom ještě pokapeme nepatrně kečupem a ozdobíme omytým plátkem rajčete, petrželkou, ředkvičkou, kapií a máslem. Podle sezóny můžeme použít více druhů zeleniny na ozdobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!