Zdobený hlávkový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 100 g majonéza 1 svazeček ředkvičky 1 ks kapie 80 g eidam 200 g šunkový salám 4 ks menší hlávkový salát 4 ks menší rajče podle chuti sůl petrželka hořčice kečup mletý černý pepř podle potřeby máslo
Postup Zdobený hlávkový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve opereme celou hlávku salátu a necháme okapat. Po obvodu talíře dáme šunkový salám, do jeho středu hlávkový salát. Ten pokapeme majonézovou zálivkou. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
Zálivku připravíme smícháním kečupu, majonézy, trochy hořčice, soli a pepře. Kečupu a hořčice dáme jen na obarvení majonézy.
Salát posypeme nastrouhaným vajíčkem a sýrem. Potom ještě pokapeme nepatrně kečupem a ozdobíme omytým plátkem rajčete, petrželkou, ředkvičkou, kapií a máslem. Podle sezóny můžeme použít více druhů zeleniny na ozdobu.