Indický pudink recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
4 lžíce smetana
jahody
mandle
džem
muškátový oříšek
1/2 l polotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Mléko a smetanu povaříme s cukrem a strouhankou za stálého míchání, až směs zhoustne

  2. Vejce rozklepneme a zvlášť našleháme žloutek a bílek. Vmícháme do této směsi. Všechno pak vložíme do vymaštěné misky z varného skla. Na vrch pudinku nasypeme nadrobno nasekané mandle a dáme zapéct do vyhřáté trouby

  3. Upečený indický pudink potřeme džemem a poprášíme strouhaným muškátovým oříškem. Když do pudinku přidáme jahody, chutná nejlépe, ale lze použít i jiné ovoce. Povrch můžeme dozdobit i mandlemi, oříšky, fantazii se meze nekladou

  4. Indický pudink ihned podáváme

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!