Zdravé pohankové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks vejce
200 g pohanka
1 ks menší cibule
1 hrst petrželová nať
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř
podle potřeby
vejce
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku vsypeme do osolené vroucí vody a vaříme doměkka. Hrnec s pohankou poté odstavíme z plotny, přiklopíme pokličkou, zabalíme do utěrky a necháme dojít 20 minut. Nakonec pohanku scedíme a vsypeme do velké mísy.

  2. Cibuli pokrájíme na jemné kostičky a smícháme ji s pohankou a jedním vejcem. Směs dochutíme prolisovanými stroužky česneku, solí, pepřem a majoránkou. Můžeme přidat také čerstvé bylinky, například nasekanou petrželku. Vše řádně promícháme.

  3. Ze vzniklé hmoty tvoříme placičky, které obalujeme v mouce a rozšlehaném vajíčku (je možno ještě ve strouhance - trojobal). Pohankové karbanátky díky tomu drží lépe pohromadě a získají křupavou kůrku. Placičky smažíme na pánvi s trochou rozpáleného oleje.

  4. Zdravé pohankové karbanátky podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!