Zdravý pudink ála creme brulee recept
Apetit Recepty dezertyPostup Zdravý pudink ála creme brulee
Postup přípravy receptu
-
Rozhodněte se pro pro počet porcí. 1 porce je cca 2 žloutky a 200 ml šlehačky plus trochu vanilky a sladidlo podle vašich potřeb.. pro lowcarb použijte něco nízkosacharidového, třeba erythritol nebo steviol. Jak na to? Ukážeme si to na porcích pro 4 lidi
Budeme potřebovat 600 ml šlehačky, 6 žloutků, vanilku a sladidlo dle chuti a potřeb. Do rendlíku dáme 600 ml šlehačky a vanilku z vanilkového lusku a zahříváme téměř k bodu varu. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků a žloutky lehce prošleháme se sladidlem - šleháme méně, ne do běla. Ušlehané žloutky přimícháme k horké šlehačce a vaříme pod bodem varu do zhoustnutí
Horkou pudinkovou směs nalijeme do mističek. Pudink ztuhne za chvíli. Pokud chceme vyrobit creme brulee, směs ve formičkách vložíme do pekáče s vodou a dáme péct při 180 °C do zhnědnutí, tj. cca 30 - 45 minut
Zdravý pudink ála creme brulee podáváme jako dezert.