Zeleninová mléčná polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 3 ks žloutek 1 l mléko 1 l voda 1 lžička vegeta 3 lžíce hladká mouka 350 g kořenová zelenina podle chuti sůl na ozdobu petrželová nať
Postup Zeleninová mléčná polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Veškerou kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Dáme ji do hrnce s vodou přidáme sůl a necháme vařit. Část vývaru si po chvilce odebereme z hrnce a necháme vychladnout.
V malém kastrůlku si mezitím z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji zeleninovým vývarem, který jsme si odebrali. Uvařenou zeleninu a jíšku prolisujeme přes sítko anebo ji rozmixujeme. Vše necháme chvíli povařit.
Do hrnce si dáme mléko, v kterém si rozšleháme žloutky, a za stálého míchání vše přidáme do polévky. Ochutíme vegetou můžeme i trochu přisolit podle potřeby.
Nakonec přidáme nadrobno posekanou petržel do hotové polévky.
Zeleninovou mléčnou polévku podáváme se smaženými kostičkami z housek.