Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2-3 lžíce máslo
1 ks cibule
0 ks celer
1 l voda
3 ks mrkev
2 ks petržel
1 ks brokolice
1 špetka muškátový květ
4 kuličky celý pepř
polévkové koření
těstíčko
1 stroužek česnek
1 ks vejce
1 lžíce máslo
majoránka
2 balíčky droždí
1 špetka mletý černý pepř
polévkové koření
jemné ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky. Brokolici rozebereme na růžičky. Česnek prolisujeme.

  2. Na másle orestujeme kořenovou zeleninu. Pro barvu můžeme přidat brokolici nebo růžičkovou kapustu. Základ trochu osolíme a přidáme 4 kuličky pepře a malý kousek cibule. Zalijeme vodou a vaříme asi 15 minut.

  3. Mezitím na másle rozpustíme droždí. Přidáme majoránku, stroužek drceného česneku, trochu pepře a soli, nebo polévkového koření, špetku muškátového květu a odstavíme z ohně. Potom přidáme rozklepnuté vejce a promícháme. Podle potřeby zahustíme. Dříve jsem zahušťovala strouhankou, ale teď už jen jemnými ovesnými vločkami, které se prodávají v papírovém sáčku. Hmotu necháme asi 5 minut stát, aby směs zhoustla a poté buď uválíme kuličky nebo 2 lžičkami odkrajujeme noky přímo do vroucí polévky.

  4. Drožďové knedlíčky zavařujeme asi 3 minuty, než vyplavou. Ze zeleninové polévky vylovíme cibuli, kuličky pepře a dochutíme polévkovým kořením a zelenou petrželkou.

  5. Hotovou zeleninovou polévku s drožďovými knedlíčky podáváme horkou. Můžeme přidat čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!