Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2-3 lžíce máslo 1 ks cibule 0 ks celer 1 l voda 3 ks mrkev 2 ks petržel 1 ks brokolice 1 špetka muškátový květ 4 kuličky celý pepř polévkové koření těstíčko 1 stroužek česnek 1 ks vejce 1 lžíce máslo majoránka 2 balíčky droždí 1 špetka mletý černý pepř polévkové koření jemné ovesné vločky
Postup Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky. Brokolici rozebereme na růžičky. Česnek prolisujeme.
Na másle orestujeme kořenovou zeleninu. Pro barvu můžeme přidat brokolici nebo růžičkovou kapustu. Základ trochu osolíme a přidáme 4 kuličky pepře a malý kousek cibule. Zalijeme vodou a vaříme asi 15 minut.
Mezitím na másle rozpustíme droždí. Přidáme majoránku, stroužek drceného česneku, trochu pepře a soli, nebo polévkového koření, špetku muškátového květu a odstavíme z ohně. Potom přidáme rozklepnuté vejce a promícháme. Podle potřeby zahustíme. Dříve jsem zahušťovala strouhankou, ale teď už jen jemnými ovesnými vločkami, které se prodávají v papírovém sáčku. Hmotu necháme asi 5 minut stát, aby směs zhoustla a poté buď uválíme kuličky nebo 2 lžičkami odkrajujeme noky přímo do vroucí polévky.
Drožďové knedlíčky zavařujeme asi 3 minuty, než vyplavou. Ze zeleninové polévky vylovíme cibuli, kuličky pepře a dochutíme polévkovým kořením a zelenou petrželkou.
Hotovou zeleninovou polévku s drožďovými knedlíčky podáváme horkou. Můžeme přidat čerstvé pečivo.