Zeleninová polévka s tortillovými chipsy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 ks brambory 1 ks cibule 300 g cuketa 350 g rajče 1 ks mrkev 1 konzerva kukuřice 2 lžíce olivový olej 1 l zeleninový vývar 250 g hlávkové zelí 0.5 lžičky mletý římský kmín 12 ks zelené fazolky 2 lžičky směs New Mexico podle chuti sůl mletý černý pepř příloha 150 g salsa 1 balíček tortillové chipsy na ozdobu 5 lžic nakrájený koriandr
Postup Zeleninová polévka s tortillovými chipsy recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli a česnek si nakrájíme nadrobno. Mrkev, brambory očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Rajčata omyjeme a rovněž nakrájíme. Cuketu nakrájíme na kostky. Zelí nakrájíme na nudličky. Zelené fazolky opláchneme a seřízneme konce na obou stranách.
Na velké pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek, cibuli a doměkka smažíme. Po chvilce přidáme kmín, chilli koření, mrkev, brambor, rajčata, cuketu a zelí. Vše smažíme asi tak 2 minuty za občasného míchání. Ke směsi pak přilijeme zeleninový vývar. Pánev přikryjeme pokličkou a vaříme asi 25 minut, dokud zelenina nezměkne. Podle potřeby podlijeme vodou. Nakonec vmícháme kukuřici a fazolky. Podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme ješte 5 - 10 minut doměkka.
Uvařenou polévku rozdělíme do misek, posypeme koriandrem, doplníme salsou a tortillovými chipsy.