Zeleninová polévka s tuňákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 kg celer 1 l voda 1 ks mrkev 0 ks petržel 1 balení tuňák v oleji 2 kuličky nové koření 1 lžíce slunečnicový olej 4 kuličky celý černý pepř podle chuti sůl polévkové bylinky podle potřeby světlá jíška
Postup Zeleninová polévka s tuňákem recept
Postup přípravy receptu
-
Petržel, menší celer a mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Do hrnce dáme lžíci slunečnicového oleje a rozehřejeme. Poté přidáme nastrouhanou zeleninu a lehce osmahneme. Po chvilce přidáme tuňáka, lehce orestujeme a zalijeme 1,5 l vroucí vodou z konvice. Následně přidáme kuličky pepře a nového koření a osolíme.
Po 30 - 40 minutách vaření polévku zahustíme jíškou nebo hraškou a povaříme 20 minut. Polévku dochutíme, přidáme polévkové bylinky a po 5 minutách vypneme a podáváme.
Zeleninovou polévku s tuňákem podáváme podle chuti samotnou nebo s pečivem.