Zeleninová polévka s vaječnými noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks celer
6 hrnků voda
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks petržel
0.3 hlávky zelí
3 lžíce hrubá mouka
1 ks kedluben
podle chuti
sůl
petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme či nastrouháme na hrubém struhadle. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Zeleninu osmažíme na másle a zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 15 minut. Do vařicí polévky necháme po vidličce stékat noky z vejce rozmíchaného s hrubou moukou. Je-li těsto hustší, lze noky vykrajovat lžičkou, poté ale vaříme déle - asi 3 minuty. Zeleninovou polévku s noky podle potřeby opepříme a nakonec přidáme nasekanou petrželku.

  3. Zeleninovou polévku s noky ihned podáváme k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!