Zeleninová polévka s vaječnými noky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 lžíce máslo 1 ks celer 6 hrnků voda 1 ks pórek 1 ks mrkev 1 ks petržel 0.3 hlávky zelí 3 lžíce hrubá mouka 1 ks kedluben podle chuti sůl petrželka mletý černý pepř
Postup Zeleninová polévka s vaječnými noky recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme či nastrouháme na hrubém struhadle. Petrželku nasekáme nadrobno.
Zeleninu osmažíme na másle a zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 15 minut. Do vařicí polévky necháme po vidličce stékat noky z vejce rozmíchaného s hrubou moukou. Je-li těsto hustší, lze noky vykrajovat lžičkou, poté ale vaříme déle - asi 3 minuty. Zeleninovou polévku s noky podle potřeby opepříme a nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Zeleninovou polévku s noky ihned podáváme k jídlu.