Zeleninová pomazánka s lučinou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
50 g margarín
2 ks vejce natvrdo
1 špetka mletý černý pepř
100 g lučina v kostce
100 g sterilovaná zelenina (sterilovaný hrášek, kukuřice, mrkev, ředkev, paprika, pórek)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu necháme okapat od nálevu

  2. Máslo utřeme s lučinou do pěny. Přidáme vejce, najemno nakrájenou mrkev, okapaný hrášek, na kousky nakrájenou papriku. Zeleninu volíme podle chuti, můžeme dát i ředkvičky, pórek. Zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme

  3. Zeleninovou pomazánku s lučinou mažeme na oblíbené pečivo, lze ji použít i k přípravě chlebíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!