Zeleninová pomazánka s lučinou recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 50 g margarín 2 ks vejce natvrdo 1 špetka mletý černý pepř 100 g lučina v kostce 100 g sterilovaná zelenina (sterilovaný hrášek, kukuřice, mrkev, ředkev, paprika, pórek)
Postup Zeleninová pomazánka s lučinou
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu necháme okapat od nálevu
Máslo utřeme s lučinou do pěny. Přidáme vejce, najemno nakrájenou mrkev, okapaný hrášek, na kousky nakrájenou papriku. Zeleninu volíme podle chuti, můžeme dát i ředkvičky, pórek. Zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme
Zeleninovou pomazánku s lučinou mažeme na oblíbené pečivo, lze ji použít i k přípravě chlebíčků.