Zeleninové karbanátky 2 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 ks vejce
60 g máslo
100 g strouhanka
50 g hladká mouka
300 g olej na smažení
500 g mražená zelenina
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
2 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
Postup Zeleninové karbanátky 2 recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu uvaříme ve slané vodě.
Ze zeleniny vymačkáme vodu a pokud jsou zeleniny větší kousky, trochu ji nasekáme. Přidáme k ní podle chuti sůl, pepř, mouku, strouhanku, vejce a rozpuštěné máslo. Hmotu promícháme.
Připravíme si klasický trojobal - hladká mouka, rozšlehaná vejce a strouhanka. Ze zeleninové hmoty tvoříme karbanátky, které obalujeme jako klasické řízky.
V pánvi rozehřejeme olej a zeleninové karbanátky v něm zvolna smažíme.
Zeleninové karbanátky podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.