Zeleninové rizoto s kuřecím masem po česku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g hrášek sůl 30 g máslo 1 ks cibule 100 g celer 1,5 l voda 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 hrnek rýže 3 ks hřebíček 2 lístky bobkový list 6 kuliček nové koření mletý pepř 300 g kuřecí maso 10 kuliček celý černý pepř 100 g sterilovaná kapie 30 g sýr Gran Moravia
Postup Zeleninové rizoto s kuřecím masem po česku
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme bobkové listy, nové koření, celý pepř, očištěnou mrkev, petržel, kousek celeru a kuřecí maso (např. kuřecí prsa). Vše zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Kořeněnou zeleninu vaříme, dokud zelenina není měkká
Když je zelenina měkká, vyjmeme ji a pokrájíme nadrobno. Kuřecí maso dovaříme doměkka a také pokrájíme nadrobno
V kastrolu si rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno pokrájenou půlku cibule. Mezitím propláchneme jeden hrnek rýže. Do druhé půlky cibule zapíchneme hřebíčky a přidáme do kastrolu
Vsypeme propláchnutou rýži, zarestujeme a po chvilce podlijeme vývarem (na jeden hrnek rýže dva hrnky kuřecího vývaru)
Na mírném plameni dusíme, dokud rýže nezměkne. Odstraníme půlku cibule se zapíchnutým hřebíčkem a přidáme nakrájené maso, zeleninu, nakládanou kapii a hrášek. Zeleninové rizoto s masem důkladně promícháme, podle chuti osolíme a opepříme
Zeleninové rizoto s kuřecím masem po česku naservírujeme na talíř, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.