Zeleninové rizoto s kuřecím masem po česku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g hrášek
sůl
30 g máslo
1 ks cibule
100 g celer
1,5 l voda
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 hrnek rýže
3 ks hřebíček
2 lístky bobkový list
6 kuliček nové koření
mletý pepř
300 g kuřecí maso
10 kuliček celý černý pepř
100 g sterilovaná kapie
30 g sýr Gran Moravia

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme bobkové listy, nové koření, celý pepř, očištěnou mrkev, petržel, kousek celeru a kuřecí maso (např. kuřecí prsa). Vše zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Kořeněnou zeleninu vaříme, dokud zelenina není měkká

  2. Když je zelenina měkká, vyjmeme ji a pokrájíme nadrobno. Kuřecí maso dovaříme doměkka a také pokrájíme nadrobno

  3. V kastrolu si rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno pokrájenou půlku cibule. Mezitím propláchneme jeden hrnek rýže. Do druhé půlky cibule zapíchneme hřebíčky a přidáme do kastrolu

  4. Vsypeme propláchnutou rýži, zarestujeme a po chvilce podlijeme vývarem (na jeden hrnek rýže dva hrnky kuřecího vývaru)

  5. Na mírném plameni dusíme, dokud rýže nezměkne. Odstraníme půlku cibule se zapíchnutým hřebíčkem a přidáme nakrájené maso, zeleninu, nakládanou kapii a hrášek. Zeleninové rizoto s masem důkladně promícháme, podle chuti osolíme a opepříme

  6. Zeleninové rizoto s kuřecím masem po česku naservírujeme na talíř, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!