Zeleninový boršč podle Mačingové recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 ks cibule 1 miska celer 1 miska mrkev 1 miska petržel 1 plechovka rajčatový protlak 3 lístky bobkový list 5 kuliček nové koření 2 lžíce olivový olej 1 špetka mletý pepř 1 miska zelená paprika 1 miska kedluben 1 špetka drcený kmín 3 misky červená řepa 1 špetka mletá sladká paprika podle chuti čerstvá petrželka
Postup Zeleninový boršč podle Mačingové recept
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu pečlivě očistíme a nakrájíme na kostičky. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na větší kusy a uvaříme doměkka, poté ji nakrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme veškerou zbývající kořenovou zeleninu a kedluben, trvá to cca 15 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji zvlášť.
Podušenou zeleninu osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku. Opět chvíli mícháme, přidáme mletou sladkou papriku a přilijeme půl litru vody. Směs vaříme do změknutí zeleniny. Poté přidáme uvařenou červenou řepu a vaříme dál.
Do hrnce přidáme osmahnutou cibuli, na plátky nakrájený česnek a rajský protlak. Necháme převařit, přidáme dostatek vody a ještě jednou nechat vzkypět. Na závěr můžeme do boršče přidat i čerstvou nasekanou petrželku.
Zeleninový boršč podle Mačingové podáváme jako velmi sytou a zdravou polévku, která nahradí i hlavní chod.