Zeleninový hrnec s uzeninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

petrželka
sádlo
15 - 20 dkg uzenina
1 snítka libeček
1 ks velká cibule
1 ks velká mrkev
hotová jíška
3 ks větší brambory
2 ks bujon
1 konzerva fazole v tomatě
3 ks bílá paprika
1 ks středně velká cuketa
6 ks střední žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme a nakrájíme zeleninu a houby, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, papriky na proužky. Brambory a cuketa stačí na kostičky a mrkev nastrouháme na hrubé nudličky

  2. Na sádle usmažíme nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme brambory. Poté zalijeme vodou tak, aby byly jen mírně potopené. Přidáme žampiony, papriku, cuketu a snítku libečku. Vaříme asi 10 minut do změknutí. Zeleninový hrnec podle potřeby mírně zahustíme jíškou nebo moukou a přisypeme nastrouhanou mrkev. Ochutíme bujonem, kvalitní uzeninou, nakonec vlijeme fazole v tomatě z konzervy a přidáme nakrájenou petrželku a prohříváme. Uzeninu lze nahradit masem ve vlastní šťávě z konzervy. Skladbu zeleniny lze přizpůsobit dle chuti a dostupnosti zeleniny

  3. Zeleninový hrnec s uzeninou podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!