Zeleninový mozeček s droždím a vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 50 g máslo 2 ks cibule 1 svazeček pažitka 100 g cuketa 1 ks pórek 2 ks mrkev 2 ks kedlubna 42 g droždí 1 lžíce tekuté maggi 0 dl polosuché bílé víno podle potřeby 2 lžíce strouhanka podle chuti 0.4 lžičky mletý pepř 0.4 lžičky mletý kmín 1 lžička súl
Postup Zeleninový mozeček s droždím a vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu (kromě cibule) nasekáme na menší kousky a povaříme doměkka v osolené vodě. Vodu odlijeme a zeleninu rozšťoucháme na kousky. Dále si na másle osmahneme nakrájenou cibuli. Když má světle žlutou barvu, přidáme a rozpustíme v ní droždí.
Když se droždí, rozpustí přidáme 1 lžičku maggi s 0,5 dl polosuchého vína a připravenou zeleninu. Je-li směs řídká, přidáme lžíci strouhanky. Vše rozmícháme, přidáme vajíčka, pepř, špetku mletého kmínu a mícháme do ztuhnutí. Během
míchání případně dosolíme.
Zeleninový mozeček s droždím a vínem podáváme teplý, posypané sekanou pažitkou nebo petrželkou s houskou nebo vařeným bramborem.