Zeleninový mozeček s droždím a vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
50 g máslo
2 ks cibule
1 svazeček pažitka
100 g cuketa
1 ks pórek
2 ks mrkev
2 ks kedlubna
42 g droždí
1 lžíce tekuté maggi
0 dl polosuché bílé víno
podle potřeby
2 lžíce strouhanka
podle chuti
0.4 lžičky mletý pepř
0.4 lžičky mletý kmín
1 lžička súl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu (kromě cibule) nasekáme na menší kousky a povaříme doměkka v osolené vodě. Vodu odlijeme a zeleninu rozšťoucháme na kousky. Dále si na másle osmahneme nakrájenou cibuli. Když má světle žlutou barvu, přidáme a rozpustíme v ní droždí.

  2. Když se droždí, rozpustí přidáme 1 lžičku maggi s 0,5 dl polosuchého vína a připravenou zeleninu. Je-li směs řídká, přidáme lžíci strouhanky. Vše rozmícháme, přidáme vajíčka, pepř, špetku mletého kmínu a mícháme do ztuhnutí. Během

  3. míchání případně dosolíme.

  4. Zeleninový mozeček s droždím a vínem podáváme teplý, posypané sekanou pažitkou nebo petrželkou s houskou nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!