Zeleninový pekáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
0.3 l mléko
1 ks brokolice
1 ks květák
100 g hladká mouka
2 lžíce strouhaný sýr
čerstvá petrželka
250 g uzené maso nebo uzenina
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Květák i brokolici rozebereme na růžičky a ve vřelé osolené vodě jen krátce povaříme. Na kostičky nakrájíme uzené maso nebo salám.

  2. V mléce rozšleháme vejce, přidáme mouku, vegetu, trochu soli, pepře a posekanou petrželku.

  3. Pekáček vymažeme, vysypeme strouhankou, střídavě dáváme růžičky květáku a brokolice, posypeme vegetou, dáme lupínky másla a pokrájenou uzeninu, pokryjeme zbylou zeleninou a zalijeme těstíčkem.

  4. Zeleninový pekáček zvolna dozlatova upečeme. Posypeme strouhanou nivou a dopečeme.

  5. Zeleninový pekáček podáváme s bramborem a třeba s okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!