Zeleninový pekáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 g máslo 0.3 l mléko 1 ks brokolice 1 ks květák 100 g hladká mouka 2 lžíce strouhaný sýr čerstvá petrželka 250 g uzené maso nebo uzenina podle chuti sůl vegeta mletý černý pepř podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Zeleninový pekáček recept
Postup přípravy receptu
-
Květák i brokolici rozebereme na růžičky a ve vřelé osolené vodě jen krátce povaříme. Na kostičky nakrájíme uzené maso nebo salám.
V mléce rozšleháme vejce, přidáme mouku, vegetu, trochu soli, pepře a posekanou petrželku.
Pekáček vymažeme, vysypeme strouhankou, střídavě dáváme růžičky květáku a brokolice, posypeme vegetou, dáme lupínky másla a pokrájenou uzeninu, pokryjeme zbylou zeleninou a zalijeme těstíčkem.
Zeleninový pekáček zvolna dozlatova upečeme. Posypeme strouhanou nivou a dopečeme.
Zeleninový pekáček podáváme s bramborem a třeba s okurkovým salátem.