Zeleninový prejt recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
100 g brambory
2 dl mléko
majoránka
1 ks cibule
1 ks celer
4 ks mrkev
2 ks petržel
1 ks kapusta
mletý pepř
20 g hrubá mouka
300 g vařené brambory
podle potřeby
150 g olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nastrouháme. Zeleninu mírně podlijeme, osolíme a podusíme.

  2. Do mísy nastrouháme syrové i uvařené brambory. Přidáme jemně posekanou cibuli, scezenou zeleninu, mléko, vejce a česnek. Podle potřeby zahustíme směs hrubou moukou nebo krupicí.

  3. V pekáčku rozpálíme tuk. Na dno rozetřeme na prst vysoko kaši ze zeleniny a brambor. Pokropíme zase tukem a pečeme dočervena v troubě.

  4. Upečený zeleninový prejt krájíme na čtverce jako bramborák a podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!