Zeleninový prejt recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 100 g brambory 2 dl mléko majoránka 1 ks cibule 1 ks celer 4 ks mrkev 2 ks petržel 1 ks kapusta mletý pepř 20 g hrubá mouka 300 g vařené brambory podle potřeby 150 g olej
Postup Zeleninový prejt recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nastrouháme. Zeleninu mírně podlijeme, osolíme a podusíme.
Do mísy nastrouháme syrové i uvařené brambory. Přidáme jemně posekanou cibuli, scezenou zeleninu, mléko, vejce a česnek. Podle potřeby zahustíme směs hrubou moukou nebo krupicí.
V pekáčku rozpálíme tuk. Na dno rozetřeme na prst vysoko kaši ze zeleniny a brambor. Pokropíme zase tukem a pečeme dočervena v troubě.
Upečený zeleninový prejt krájíme na čtverce jako bramborák a podáváme se salátem.