Zeleninový talířek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g hrášek
2 stroužky česnek
3 lžíce olej
2 ks brambory
1 ks cibule
2 ks rajče
200 g mrkev
500 g kedlubna
1000 ml zeleninový vývar
50 g řapíkatý celer
100 g kapustičky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu dobře očistíme. Kedlubnu nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka, celer na plátky a kapustičky překrojíme na půlky. Brambory oloupeme a rozkrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.

  2. V hrnci necháme na oleji zesklovatět cibuli a česnek, potom přidáme zeleninu kromě rajčat a vše osmahneme. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo bujonem z kostky a uvaříme doměkka. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, polévku prohřejeme a dochutíme solí a mletým pepřem.

  3. Zeleninový talířek podáváme posypaný nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!