Zeleninový talířek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g hrášek 2 stroužky česnek 3 lžíce olej 2 ks brambory 1 ks cibule 2 ks rajče 200 g mrkev 500 g kedlubna 1000 ml zeleninový vývar 50 g řapíkatý celer 100 g kapustičky podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Zeleninový talířek recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu dobře očistíme. Kedlubnu nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka, celer na plátky a kapustičky překrojíme na půlky. Brambory oloupeme a rozkrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
V hrnci necháme na oleji zesklovatět cibuli a česnek, potom přidáme zeleninu kromě rajčat a vše osmahneme. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo bujonem z kostky a uvaříme doměkka. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, polévku prohřejeme a dochutíme solí a mletým pepřem.
Zeleninový talířek podáváme posypaný nasekanou petrželkou.