Zeleninový vegetariánský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks brambory 2 ks cibule 0.5 lžičky tymián 2 ks cuketa 2 ks mrkev 1 šálek rajčatový protlak 0.8 lžičky bazalka 200 g houby 0.3 lžičky oregano 2 lžíce sójová omáčka 2 lžičky chilli koření 2 lžíce kukuřičný škrob 0.5 lžičky hořčičné semínko 2 ks celerová nať 420 g konzervovaná rajčata 2 lžíce sušená petrželová nať 0.5 šálku jablková šťáva 0.3 lžičky římký kmín podle potřeby voda
Postup Zeleninový vegetariánský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškerou zeleninu. Cibuli, cuketu a brambory oloupeme, mrkev oškrábeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory a cuketu na velké kusy. Mrkev nakrájíme třeba na kolečka, stejně tak celerovou nať. Česnek po oloupání nakrájíme na kousíčky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
V polovičním hrníčku vody orestujeme cibuli, česnek, brambory, celerovou nať a mrkev. Restujeme asi 10 minut. Přidáme jablečnou šťávu. Přikryjeme pokličkou a 15 minut dusíme. Potom do zeleninového guláše přidáme zbylé ingredience a veškeré koření, důkladně promícháme. Opět přikryjeme pokličkou a asi hodinu vaříme na mírném plameni. Občas zamícháme. Těsně před podáváním smícháme 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu s čtvrtinou šálky vody. Vmícháme do omáčky a mícháme tak dlouho, až vegetariánský guláš zhoustne.
Zeleninový vegetariánský guláš podáváme s rýží nebo jinou celozrnnou obilninou.