Zeleninový vegetariánský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks brambory
2 ks cibule
0.5 lžičky tymián
2 ks cuketa
2 ks mrkev
1 šálek rajčatový protlak
0.8 lžičky bazalka
200 g houby
0.3 lžičky oregano
2 lžíce sójová omáčka
2 lžičky chilli koření
2 lžíce kukuřičný škrob
0.5 lžičky hořčičné semínko
2 ks celerová nať
420 g konzervovaná rajčata
2 lžíce sušená petrželová nať
0.5 šálku jablková šťáva
0.3 lžičky římký kmín
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškerou zeleninu. Cibuli, cuketu a brambory oloupeme, mrkev oškrábeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory a cuketu na velké kusy. Mrkev nakrájíme třeba na kolečka, stejně tak celerovou nať. Česnek po oloupání nakrájíme na kousíčky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. V polovičním hrníčku vody orestujeme cibuli, česnek, brambory, celerovou nať a mrkev. Restujeme asi 10 minut. Přidáme jablečnou šťávu. Přikryjeme pokličkou a 15 minut dusíme. Potom do zeleninového guláše přidáme zbylé ingredience a veškeré koření, důkladně promícháme. Opět přikryjeme pokličkou a asi hodinu vaříme na mírném plameni. Občas zamícháme. Těsně před podáváním smícháme 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu s čtvrtinou šálky vody. Vmícháme do omáčky a mícháme tak dlouho, až vegetariánský guláš zhoustne.

  3. Zeleninový vegetariánský guláš podáváme s rýží nebo jinou celozrnnou obilninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!