Zeleninový vývar recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks celer
1 l voda
0.5 ks pórek
2 ks mrkev
1 svazek petrželová nať
1 snítka celerová nať
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a celer oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Pórek podélně rozkrojíme a důkladně omyjeme. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a osušíme utěrkou, poté obě natě nakrájíme nahrubo. Cibuli omyjeme a neoloupanou rozkrojíme na čtyři díly.

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla, přidáme všechnu zeleninu a zprudka ji osmahneme. Po pár minutách přilijeme k zelenině vodu, osolíme, opepříme a vše přivedeme k varu. Až polévka zavaří, zmírníme teplotu a na slabém plameni vaříme, dokud zelenina nezměkne.

  3. Hotovou polévku nalijeme do talíře a ozdobíme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!