Zeleninový vývar recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks celer 1 l voda 0.5 ks pórek 2 ks mrkev 1 svazek petrželová nať 1 snítka celerová nať podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zeleninový vývar recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a celer oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Pórek podélně rozkrojíme a důkladně omyjeme. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a osušíme utěrkou, poté obě natě nakrájíme nahrubo. Cibuli omyjeme a neoloupanou rozkrojíme na čtyři díly.
Ve velkém hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla, přidáme všechnu zeleninu a zprudka ji osmahneme. Po pár minutách přilijeme k zelenině vodu, osolíme, opepříme a vše přivedeme k varu. Až polévka zavaří, zmírníme teplotu a na slabém plameni vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Hotovou polévku nalijeme do talíře a ozdobíme nasekanou petrželkou.