Zeleninový závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 sklenka zeleninový vývar
1 ks větší mrkev
1 ks větší lilek
50 g strouhaný ementál
1 ks větší paprika
1 ks věší cuketa
podle chuti
sůl
mletý pepř
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Umyjeme všechnu zeleninu a nakrájíme si ji na úzké proužky.

  2. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme jako první mrkev a papriku, protože potřebují déle času na přípravu. Po deseti minutách přidáme cuketu s lilkem, přidáme sklenku zeleninového vývaru a dusíme, dokud zelenina nezměkne.

  3. Orestovanou zeleninu necháme odkapat v sítku a vychladnout.

  4. Na stranu si nastrouháme ementál.

  5. Vyválíme těsto cca na 40 x 50, položíme ho na pečicí papír, přidáme hotovou zeleninu dál od krajů (cca 5 cm) a posypeme ementálem. Pečicím papírem si pomůžeme zavinout těsto a dobře uzavřeme. Závin potřeme vajíčkem a dáme již do předehřáté trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 40 minut do křupava.

  6. Zeleninový závin podáváme vlažný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!