Zelí v rajčatové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
30 g máslo
50 g rajčatový protlak
15 g hladká mouka
600 g hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.

  2. Zelí dáme do kastrolu, podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a dusíme. Po chvilce přidáme rajčatový protlak zředěný trochou vody. Zatím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku přidáme k zelí a dusíme doměkka. Měkké zelí v rajčatové omáčce podle chuti osladíme a osolíme.

  3. Dušené zelí v rajčatové omáčce podáváme jako přílohu k pečeným nebo dušeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!