Zelné pirohy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks listové těsto
1 balíček sterilované zelí
podle chuti
cukr
sůl
ocet
uzenina
drcený kmín
podle potřeby
olej
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibulku. Osmažíme do zesklovatění. Přidáme nadrobno nakrájenou uzeninu dle vlastní chuti. Lehce osmažíme. Pak přidáme zelí a ochutíme octem, cukrem, solí a kmínem podle vlastní chuti. Lehce zalijeme vodou a dusíme do téměř doměkka.

  2. Z listového těsta si uděláme malé placičky, které dáme na tvořítko. Vložíme zhruba polévkovou lžíci zelí a přiklopíme.

  3. Zelné pirohy dáme na pekáček, přetřeme rozkvedlaným vajíčkem nebo nějakým tukem a pečeme v předehřáté troubě zhruba na 180 °C dozlatova.

  4. Zelné pirohy podáváme jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!