Zelný salát s kořením a cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
3 kg hlávkové zelí
podle chuti
cukr
sůl
ocet
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí nakrouháme a dáme vařit se solí a kmínem. Vaříme jen aby bylo na skus. Ani tuhé, ani rozvařené. Větší cibule očistíme a nakrájíme.

  2. Do mísy dáme cibuli a zasypeme ji horkým přecezeným zelím. Tím cibuli spaříme.

  3. Zelný salát s cibulí ochutíme mletým pepřem, mletým cukrem, octem a je-li potřeba ještě solí. Salát musí být sladkokyselý.

  4. Zelný salát s cibulí necháme vychladit a pak můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!