Žemlovka naslano recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
100 g máslo
0.5 l mléko
6-8 ks houska
150 g strouhaný sýr
1 svazeček zelená petrželka
250 g měkký salám
podle chuti
sůl
vegeta
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Housky pokrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem.

  2. Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme vrstvu navlhčených housek, posolíme, posypeme vegetou, přidáme posekanou zelenou petrželku, na nudličky pokrájený salám a strouhaný sýr. Pokropíme máslem a vrstvy opakujeme. Končíme houskami, pokapeme máslem, dáme zbytek sýra a chvíli v rozehřáté troubě zapečeme.

  3. Pak polijeme mlékem s vegetou a s rozkvedlanými vejci a dopečeme.

  4. Žemlovku naslano podáváme s rajským salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!